Ráda mlsám a to docela dost. Máte to taky tak? Tak vás zvu na jednu SUPERMLSKU naší rodiny.
Mlsání může být samozřejmě i zdravé a chutné. Mlsat nemusíte jen sladkosti, ale i ‚slanosti‘ a ,hořkosti‘ i ‚kyselosti‘. Podle toho, na co máte chuť a jaký jste druh mlsouna. Já jsem především sladký mlsoun. A tak se snažím jíst hodně zásaditých věcí, abych moji kyselost trochu zmírnila. Myslím tu fyziologickou, vnitřní kyselost. (Emoční kyselost doma řešíme jinak 🙂 No a na stejné vlně sladkých mlsounů se veze samozřejmě i moje rodinka.
Pro mně je ale klíčové, abych svoji dobrotu připravila rychle a použila minimum ingrediencí a nádobí.
Jak mlsat chutně a přitom zdravě? Tady je můj první příspěvek.
Křupavé mandličky a jiné semínka
Toto je opravdu to nejlepší z naší domácí zahrádky. Křupavá semínka a oříšky zbožňují prostě všichni. Dávám je do mističky přídělem. Samozřejmě, všeho moc škodí.
Příprava:
- 1 až 2 balení oříšků nebo semínek propláchnete ve vodě. Řídím se velikosti své pánve. Semínka či ořechy nesmí ležet na sobě. (Můžete je namáčet i celou noc – zvýšíte jejich stravitelnost)
- Scedíte
- Dáte na teplou pánev a opékáte dle druhu semínek či ořechů do křupava. Upozornění: semínka ani ořechy nemíchejte. Každé semínko či oříšek začne křupat jindy.
- Servírujete! Dobrou chuť.
Nápady použití.
- Oříšky dávám dětem ke svačině do školy (max 5ks).
- Semínka přidávám na/do pomazánky, do salátů, do polévek apd.
- Semínka s ovesnou kaší nebo jogurtem ke snídani nebo svačině.
- Perfektní jsou ořechy (hlavně mandle) jako doping na výletě.
Předem se omlouvám všem, kteří jsou na tyto produkty alergičtí.
Budu na vás pamatovat v dalším svém příspěvku!