Právě si prohlížíte 2017 – rok Hvězdy

2017 – rok Hvězdy

Rok 2017 je skutečně rokem zázraků a to velmi reálných ve fyzické rovině.

S rokem 2017 přichází obrovská vlna lásky, energie a vědomí.  Vše, co se ve starém roce jevilo těžké a zastavené, je nyní uvolněné a lehké. Energie jsou svěží a vaše přání a touhy se manifestují radostně a doslova zázračně.

Ano, rok 2017, rok OHNIVÉHO KOHOUTA  je opravdu výjimečný. Součet jeho čísel dává jedničku, která v numerologii znamená nový začátek. Díky letící hvězdě, která má číslo jedna, vstupujeme letošním rokem do nového cyklu. Pokud chceme začít něco nového, je důležité nejdříve ukončit to staré.


Součet čísel v roce 2016 byla devítka, která podle numerologů představuje konec. Měli jsme se očistit a zbavit věcí, kterými jsme byli zbytečně obklopeni. Dotáhnout všechny detaily a zbavit se všech nedodělků. Jedině tak můžeme nový cyklus začít bez zbytečných zátěží starého a minulosti.

1.První úkol v tomto roce je tedy jasný. Sepište si seznam všech nedodělaných a nedořešených věcí či projektů, které si s sebou z minulosti nesete a jednoduše je vyhoďte, vyřešte nebo dokončete.

Nechce se vám do toho. Mně se také moc nechtělo, ale leden je pro to opravdu ideální.

Jak tedy začít?

Co třeba obyčejný úklid. Jednoduše si uklidit svůj byt, dům nebo jenom skříň. Důležité je někde začít. Uklízet vás nebaví? Tak s tím by vám mohla pomoci Iva Kolářová a její web „Úklid s lehkostí.“

Slyším výmluvy? Nebo snad na úklid nemáte dostatek energie? S tím vám zase poradí Marie Vavrochová a jejích 13 tipů, jak se zbavit únavy.

Nepomohlo? Tak rozhýbejte svoje tělo! Běžte si zaběhat, projít se. Zacvičte si sestavu, která vám energii zaručeně dodá: 5 Tibeťanů. Pokud ji neznáte, tak ji najdete na mých stránkách zde.

Jistě máte i svoje vlastní nápady. Tak sem s nimi!

Letos vládne velmi silná energie dokončování. Je důležité aspoň začít!


Po vyprázdnění „popelnice“ si uvědomte, co chcete a co je pro vás důležité. Srovnejte si priority ve svém životě. Rok 2017 dává dohromady jedničku, která je o poznání veselejší. Znamená totiž nový začátek. Zároveň je to rok OHNIVÉHO KOHOUTA a ten se velmi rád předvádí a ukazuje výsledky svého snažení a své práce. Kohout ale potřebuje předem dané postupy a pravidla, vědět co je kdy potřeba udělat. Neumí moc improvizovat a vymýšlet věci cestou.

2. Je opravdu důležité udělat si detailní plán na letošní rok.

Leden je k tomu jako stvořený. Vše si podrobně sepište a pak se tímto plánem řiďte. Nebudete se muset v průběhu roku příliš zdržovat plánováním a vymýšlením dalších aktivit. Nejvíce aktivit a hlavně ty náročnější aktivity si tak naplánujte hlavně na jaro a léto, kdy vládnou energie Dřevo a Oheň. Méně náročné činnosti, dodělávky, kontroly, hodnocení pak ideálně na podzim, kdy vládne Kov. V období zimy, tedy vlády Vody, jsou pak okolní energie opravdu velmi slabé, a vy byste již neměli být téměř vůbec aktivní, nerozjíždět nic nového či se věnovat nějakým náročným činnostem. Měli byste se věnovat hlavně odpočinku, regeneraci a nabíráni sil pro další rok. Toto vám radí Zuzana Zeidlerová.

3. Rok 2017 je rokem vašeho JÁ. Každý z nás bude na začátku roku malinkým semínkem, které se potřebuje zorientovat v prostoru, čase i možnostech a zjistit – Kdo jsem? Kde je můj cíl? Kudy se tam dostanu? Udělejte to.

V roce 2017 bychom se měli tedy zaměřit na sebe. Seberte veškerou sílu a staňte se zdravou, silnou a životaschopnou květinou, která bude zdravá a silná. Zároveň potěší svou vůní a krásou své okolí. Soustřeďte se na sebe. Vnímejte, co k životu potřebujete a doteď jste to postrádali. Dovolte si být jiní. Objevujte, experimentujte, případně i zdravě riskujte.

Zapalte v sobě oheň, tu vnitřní sílu, která vám pomůže růst svým vlastním směrem i tempem a do svých vlastních tvarů.

Vnitřní oheň

Jana Ohanková

Pomáhám lidem spojit se s tím, co jim dodává energii, radost a klid do života, s jejich léčivými zdroji. Jsem autorkou projektu SÍLA LÉČIVÝCH ZDROJŮ, terapeutka craniosakralní biodynamiky a Somatic experiencing, učitelka jógy a Pilates. Můj příběh si můžete přečíst zde >>