Právě si prohlížíte 2023 – rok prosperity a spolupráce

2023 – rok prosperity a spolupráce

Právě dnes, 22. 1. 2023 nastupuje vláda VODNÍHO ZAJÍCE. Ale cítit jeho úžasnou hravou, radostnou, přátelskou a rodinnou energii jsme mohli už celý leden.

Pojďme se podívat, co nám ZAJÍC přináší.

Zajíc je považován za symbol štěstí, prosperity a hojnosti.  Letos máme OPRAVDU dobré podmínky k tomu, nastavit si vše tak, aby se tomu dařilo a dlouhodobě nám to prosperovalo. Cokoli si budete v tomto roce nastavovat, dělejte to s výhledem do budoucnosti.

Energie Zajíce je o návaznosti

Důležité je uvědomit si návaznost, jak zdůrazňuje na svém blogu Zuzana Zeidlerová. Zuzana přirovnává rok 2020 (rok krysy) k početí, 2021 (rok buvola) k těhotenství, 2022 (rok tygra) k porodu. Dnes, 22. 1. 2023 se nám miminko konečně narodilo. Máme ho, teď už ho každý uvidí a můžeme se s ním všem pochlubit, ale musíme o něho s láskou pečovat. A samozřejmě to dá velkou práci. Občas zjistíme, že jsme šlápli vedle nebo že už něco, co předtím bylo pro nás důležité/ funkční, už není.

Po tom chaosu, který mohl rok Tygra vnést do našich životů, by teď mělo následovat nastavování nových pravidel našeho fungování ve všech oblastech života. A také znovunastolení rovnováhy a stability v našich životech.

Je opravdu důležité zbavit se toho, co mi už neslouží a nefunguje a ponechat si to, co můžu dál rozvíjet a zlepšovat. A taky hledat cesty a způsoby, jak to nové můžu navázat na něco, co už mám a dělám. A hlavně nevnímat konec toho starého jako problém a ztrátu, ale jako příležitost tvořit něco nového a také možnost, jak zlepšit, zjednodušit a zkvalitnit naše životy.

Nové s sebou nese potenciál rizika, ale také velké příležitosti.

Naším úkolem teď bude vytvořit co nejlepší podmínky k tomu, aby se našemu „miminku“ dařilo, aby se mohlo rozvíjet, růst, prosperovat a využít svůj potenciál na maximum. To je také jedna z nejsilnějších stránek Zajíce, vytvářet co nejlepší podmínky k tomu, aby se něčemu dařilo. Vytvářet podmínky pro celistvost a harmonický rozvoj našeho života

Bez podpory to letos nepůjde

Funkční rodina, domov a pevné zázemí (Zajícovy důležité hodnoty), pro nás může být letos opravdu velkým zdrojem energie a také dobrým předpokladem k tomu, aby se nám dařilo a mohlo se rozvíjet naše „bohatství“.
Co když funkční rodinu nemáte? Snažte se najít jiné zázemí, o které se můžete opřít a najít tam podporu (přátelé, spolky atd.). 

Síla Zajíce je totiž ve spolupráci a v tom, že si kolem sebe umí vytvořit jakousi síť nápomocných přátel.  Letos to ani tam nemusí být o tom, co znáš, ale spíš koho znáš. A je důležitý diplomatický přístup ne mocenský vliv.

Inventura vašeho života

Věnujte velkou pozornost očistě a inventuře vašeho života i domova.

Pro zajíce je esenciální pohyb, radost a tvořivost. Proto buďte hodně v přírodě a otevřených prostorách, věnujte péči a pozornost svému tělu, včas a pravidelně odpočívejte a také si udržovat optimistický přístup a nadhled. Zbavte se nefunkčních a nepotřebných a to, jak věcí tak názor a nefunkčních návyků. Uvolníte tak místo pro nové, pro to, co se právě narodilo.

Rok 2023 je z hlediska návaznosti také přípravným rokem pro rok 2024, kterému bude vládnout Dřevěný Drak, který vše roznese do všech směrů a také to může nafouknut do velkých rozměrů. Proto je celkem důležité, co si letos nastavíme, a co nám příští rok ten Drak bude „roznášet“. Měli bychom se teď tedy soustředit hlavně na zlepšování kvality a na to, jak dělat věcí líp, radí Zuzana Zeidlerová.

Jana Ohanková

Pomáhám lidem spojit se s tím, co jim dodává energii, radost a klid do života, s jejich léčivými zdroji. Jsem autorkou projektu SÍLA LÉČIVÝCH ZDROJŮ, terapeutka craniosakralní biodynamiky a Somatic experiencing, učitelka jógy a Pilates. Můj příběh si můžete přečíst zde >>